Interim

Opdrachten

Jaar

ervaring

Jaar

zelfstandig

20 

24 

7

Mijn naam is Erik Stolk (1997). Ik ben ruim 20 jaar actief in accounting, finance & control. Sinds 2012 doe ik dit zelfstandig met mijn bedrijf FERM Finance. Inmiddels heb ik vele tevreden opdrachtgevers gehad met wie ik samen mooie resultaten heb behaald. Zowel in de profit als de non-profit. 

 

Hoe ben ik hier gekomen?

Na de afronding van de HAVO (1995) ben ik gestart met de opleiding MBA-Informatica. Na negen maanden volgde een stageperiode bij een accountantskantoor waarna ik besloot werk en opleiding te combineren. Na het behalen van mijn MBA-diploma ben ik verder gegaan met mijn HEAO-BE waarvoor ik in 2004 mijn diploma behaalde. 

 

In 1995 ben ik gestart bij een klein accountantskantoor en heb hier uitgebreid kennis gemaakt met het vak. Begonnen met het coderen van facturen, het inboeken van administraties en het verzorgen van allerlei fiscale aangiften en eindigend met het samenstellen van jaarrekeningen. Tevens was ik hier bezig met het inrichten en installeren van boekhoudsoftware bij cliënten.

Vervolgens ben ik mijn hele werkzame leven ben ik actief gebleven in accounting, finance & control. Na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar een nieuwe uitdaging bij BDO Accountants & Adviseurs. Een professionele organisatie waar ik me verder heb ontwikkeld in het vakgebied.

 

Na totaal 8 jaar werkzaam te zijn geweest in de accountancy wilde ik graag mijn opgedane kennis en vaardigheden gaan toepassen in het bedrijfsleven. Niet meer wekelijks verschillende cliënten maar leiding geven aan de financiële administratie van één bedrijf. Ik ging aan de slag bij High Flight International Holding B.V. Een reisorganisatie met diverse vakantieparken in Europa en genoeg uitdagingen. In nauwe samenwerking met de financieel directeur heb ik de administraties geheel nieuw ingericht en geoptimaliseerd, een projectenadministratie opgezet, handboek administratieve organisatie en interne beheersing opgesteld en vele verbeteringen doorgevoerd. Tevens was ik mede verantwoordelijk voor het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening en de begeleiding van de accountantscontrole. 

Na bijna vier jaar miste ik de uitdaging en begon het weer te kriebelen. Ik zocht iets tussen beide vakgebieden in. Niet wekelijks meerdere cliënten bedienen maar ook niet jaren voor dezelfde financiële administratie verantwoordelijk zijn. In 2007 heb ik de stap gemaakt naar het interim-vak. Vijf jaar lang heb ik in dienst bij Laudame Financials diverse mooie opdrachten bij cliënten mogen uitvoeren. Vervolgens heb ik FERM Finance opgericht en de stap genomen om dit werk als zelfstandige uit te voeren. Daarin heb ik mijn passie echt gevonden.

Benieuwd naar mijn CV?

CURRICULUM VITAE

 

 
ERVARING
 Juni 2018 – februari 2019

Business Unit Controller

 Deltares

 Analyseren van onderhanden projecten, in overleg met de 

projectadministrateurs, afdelingshoofden en unitmanagers. 

Maandelijks analyseren van resultaten van de unit (170 fte) met speciale aandacht voor de ontwikkeling van de dekking op de personeelskosten/gerealiseerde omzet (efficiencyverschil, 

prijsverschil en bezettingsverschil) ten opzichte van begroot. Maandelijks bespreken van unitcijfers met unitmanager alsmede totale resultaat Deltares met unit- en financial controllers. Deelnemen aan stafoverleggen met de afdelingshoofden en 

unitmanager. Coachen en meedenken met de projectadministrateurs van de unit. Tenslotte aanspreekpunt voor de accountant voor de audits van projectdossiers.

November 2017 – mei 2018 

Controller

Recreatiecentra Nederland B.V.,

RCN heeft 9 vakantieparken in Nederland en 8 in Frankrijk. In verband met het ontslag van de controller en het hoofd FA heb ik samen met de nieuw aangenomen controller
een bijdrage geleverd aan het jaarwerk, hoofdzakelijk door middel van diverse aansluitingen van subsystemen (omzet verblijf en omzet horeca) aan de financiële administratie

en de consolidatiestaat Frankrijk. Daarnaast diverse werkzaamheden, waaronder uitzoeken en optimaliseren procedure reis- en annuleringsverzekeringen alsmede het opzetten van een nieuwe kasprocedure voor Frankrijk.

Mei 2017 – maart 2018

Controller

Van ’t Hof Groep Gouda B.V.

In een roerige tijd voor de woningmakelaardij verantwoordelijk voor de financiële ad- ministratie en de salarisadministratie van zowel Van ’t Hof Makelaardij B.V., Van ’t Hof Hypotheken B.V., Van ’t Hof Bedrijfshuisvesting B.V., Van ’t Hof Beheer B.V. en Van ’t Hof Groep Gouda B.V.. De vacature ontstond na het ontslag van de financieel manager en eindigde na de volledige outsourcing van de administratie. Verantwoordelijk voor gecon- solideerde maandcijfers met toelichting, strategisch meedenken en adviseren, opstellen geconsolideerde jaarcijfers en accountantsdossier en begeleiden accountantscontrole. Verzorgen van volledige salarisadministratie (+/- 45 medewerkers), berekening wagen- park eigendom of leasen, cijfers toelichten bij zowel AvA als RvC, nauwkeurige liquidi- teitsbegroting, algehele begroting 2018 opstellen, overheveling administratie van Exact Globe naar Exact Online en verder automatiseren t.b.v. outsourcing administratie .

OPLEIDING
OPLEIDING
2012 - 2014

Master's Degree

HBO+ Financial Controller (diploma)

1999 - 2004

Bachelor's Degree

HEAO Bedrijfseconomie (diploma)

1997 - 1999

High School Diploma

Moderne Bedrijfsadministratie (diploma)

1990 - 1995

HAVO (diploma)

HAVO (diploma) 

VAARDIGHEDEN

Talen

Nederlands

Nederlands

Engels

Duits

Frans

Automatiseringskennis

  • Microsoft Office (Word, Excel)

  • Financiële pakketten: o.a. Afas Profit, Exact Globe, Exact Financials, Exact Online, Unit4 Agresso, SAP, Oracle, Baswa- re, Metacom, Microsoft Axapta (Dynamics), Acsys (AS400), Kameleoan, MyProjects, Busi- ness Objects, Cognos, Qlik Sense/Qlik View, Microloon, Blue10, Maconomy, SAS Visual Analytics. 

  • Bedrijfsspecifieke software- pakketten